en dansant skidsemester.
Låt: Devendra Banhart - Santa Maria Da Feira


fredag, 29 jan.Oskar och MalinLukas

Nu är man hemma igen och jag är helt slut efter en lång, krånglig och försenad tågresa. Men skidsemestern har varit himla kul och det var så härligt att umgås så mycket med småbröderna.


söndag, 24 jan.
Lillebror Oskar

Syster

Hej från ett iskallt och snöigt Duved. Alla här i sällskapet är så trötta att vi sluddrar, säger knasiga saker och tramsar oss. Lillebror Lukas är den som har mest energi just nu och han sjöng opera för oss innan. Jag har ont överallt i kroppen och är så trött att jag när som helst somnar. Vi har haft en bra men intensiv dag, och de få timmarna till sömn i natt har satt sina spår. Vi kommer nog att sova gott i natt iaf, den saken är klar!


lördag, 23 jan.
Idag åker jag, syster och familjen på pappas sida till skidorten Duved. Klockan 18 sätter vi oss på nattåget och är framme 8 på morgonen. Kul ska det bli!


söndag, 10 jan.

Igår träffade jag mina efterlängtade småbröder för första gången efter fyra månader. Det var himla roligt och mysigt och vi åkte dessutom lite pulka.


torsdag, 7 jan.Finaste Frida

Jag älskar caféer med gammeldags inredning


Jag tramsar mig

Idag har jag varit i Helsingborg och hälsat på finaste Frida. Tiden rusade iväg som vanligt när vi ses och vi spenderade tiden på bland annat det himla mysiga caféet Annorledes. Snart åker Frida tillbaka till Paris igen och det känns tråkigt eftersom vi kanske inte ses igen förrän om ca sex månader. Därför får man ta vara på denna tiden!

Det är dessutom detta caféets namn som är inspirationen bakom bloggnamnet.


ett juligt avslut.
Låt: Yann Tiersen


Paris, december.En vanlig kväll i Paris

Mamma kom

Julbak

Restaurangen "Galerie 88" med utsökt mat och underbar inredning

Bokcaféet på MerciFrida som lucia

Jag och pappa

Snön kom!


I december kom kylan på riktigt och Paris var numera iskallt och snöigt. Vi bakade årets första lussebullar och lyssnade på mängder av julmusik för att få julstämning. Vi kollade på svenska körens lucia där Frida var lucian och drack glögg på Centre Culturel Suedois. Mamma kom och hälsade på igen och då bodde hon dessutom i vår längenhet vilket var mycket skönare och bekvämare. Precis innan jag skulle flytta tillbaka till Sverige igen, kom pappa och min syster och hälsade på. Den 21 december tog vi flyget hem till Malmö.


höst i Paris.
Låt: Yann Tiersen


Paris, november.Frida

Favoritcaféet som vi kallade "Djungeln" ligger på Rue du Faubourg du TempleMamma kom och hälsade på för första gången
I november började kylan komma, men man kunde fortfarande gå utan halsduk och vantar. Jag jobbade hårt med min höstkollektion och sydde upp så mycket som möjligt som mamma skulle ta med när hon kom till Paris. När hon väl kom var det riktigt kul att träffa henne och att få visa henne hur jag bodde. Jag och Frida fann dessutom vårt favoritcafé som såg ut som en djungel eller koja då det var fullt med frukt, träd och växter. Där satt vi flera timmar varje vecka och pratade och dansade till den fantastiska musik som spelades där.första tiden i Paris.
Låt: Yann Tiersen


Paris, sept-okt.Utsikten från vår balkong

Söndagsfiket

Middag på vår fina balkong


Astrid och Frida

Sara

Den 20 september 2009 flyttade jag och Sara till Paris för att läsa franska och komma iväg från Sverige lite. Det gick sådär för mig, eftersom jag inte hade läst någon franska alls innan och för att jag blev sjuk när jag gått två veckor på kursen. Vi bodde helt underbart på Rue Beaubourg i 3:e distriktet och hade Le Marais några gator ner. Den första tiden i Paris var det varmt och nästan sommar och det var en himla härlig tid med middag och lunch på vår balkong, parkhäng, utomhusserveringar i solen osv.en helg på Österlen.
Låt: Kings Of Convenience - I´d rather dance with you


Österlen, aug 09.

Utsikten från vardagsrummet


Huset vi hyrde. Hur sött är det inte?

Syster Malin

En himla härlig resa som måste visas, är när vi hyrde ett hus i Vik på Österlen. Det var perfekt väder, perfekt sällskap, otroligt vackert område och natur och allt var bara så himla fint och bra.


RSS 2.0